Autonomie

De vrijheid om eigen keuzes te kunnen maken.

Meesterschap

De ontwikkeling, de zelf-waardering en het geloof in eigen kunnen.

Verbinding

Het aangaan van betekenisvolle relaties met anderen.

Mogelijkheden Spiegelweb

Hey jij! Innovatieve dare devil!

Jij die het anders wilt aanpakken! Jij die nieuwsgierig is naar een nieuwe tool voor persoonlijk leiderschap.

Jij hebt een flink portie lef, want laten we eerlijk zijn, bezig zijn met zelfreflectie is spannend! 

Of dit nu is voor je studenten (of wellicht ben jij wel student), je cliënten, je team of je medewerkers, hier zit je goed! 

Wij geven open workshops en een online kennismaking met het SpiegelWeb.

Daar wil jij toch ook bij zijn?

Meld je snel aan voor onderstaande datum(s) voor een workshop en/of kennismaking.

Open workshop

Samen met andere professionals ontdek je de magie van Het SpiegelWeb.

Een 3 uur durende kennismaking met het Spiegelweb.

Onderzoek wat reflectie voor jou betekent en welke inzichten Het Spiegelweb heeft voor jou.

Start met het eigen maken van Het SpiegelWeb!Datums:

Op aanvraag

129
Coachingsessies

Een reeks aan 3 coach-sessies van 2 uur waarop je met gelijkgestemde (groep van 4 deelnemers) aan de slag gaat met het inzichtelijke maken van je eigen patronen.

Tijdens de coach-sessies gaan we aan de slag met:

– Zicht krijgen op jouw patronen

– Bewustwording van deze patronen

– Aan de slag met concrete stappen om deze patronen te doorbreken.Datums Coaching Utrecht (Nikki):

  • https://nnik.nl/groepscoach-sessie/

Datums Coaching Breda (Larissa):

  • Op aanvraag
277


Aanmelden bij Nikki: info@nnik.nl

Aanmelden bij Larissa: Larissa@hetspiegelweb.nl

Alleen voor studenten

Samen met andere studenten ontdek je de magie van Het SpiegelWeb.

Een 3 uur durende kennismaking met het Spiegelweb.

Ervaar welke inzichten Het Spiegelweb jou geeft.

Een start met het eigen maken van Het SpiegelWeb! zodat je dit ook op je studentenkamer zelf kan toepassen.Datums:

  • Nog onbekend

Gratis

Meer weten?? Stuur een mail naar Larissa@hetspiegelweb.nl

Wat is het SpiegelWeb?

Het SpiegelWeb is een mindmap-structuur die je gedachten inzichtelijk maakt

Het Spiegelweb is een mindmap- structuur waarbij je het gesprekje met jezelf uitwerkt. Je maakt met behulp van structuur, kleur, woorden en tekeningen je gedachten een stuk inzichtelijker.

Zie het nadenken als een 3D spinnenweb; elk draadje in het web heeft een verbinding met meerdere andere draadjes. Het nadenk-proces verloopt niet lineair, maar multi-dimensionaal en associatief. Niet van A naar B, maar van A naar X naar P naar Q naar C naar (eventueel) B.

De voordelen van SpiegelWebben op een rij 

De SpiegelWeb methodiek heeft twee doelstellingen;Het bevorderen van de intrinsieke motivatie én het stimuleren van (de ontwikkeling in) zelfreflectie.

Overzicht

Door te SpiegelWebben creëer je overzicht in je eigen denken, dat maakt dat je ook vele malen makkelijker concrete conclusies kunt trekken. Reflectie dient vooral ook praktisch toepasbaar te zijn toch?

Plezier

Het spiegelweb maakt reflecteren plezierig en het reikt een andere, creatievere manier aan die voor velen natuurlijker aanvoelt.

Geeft Inzicht

 Door te SpiegelWebben worden je gedachten inzichtelijker gemaakt. Reflectie draagt daarnaast bij in het maken van betere keuzes.

Geen reflectiedwang

Reflectie is een krachtig instrument in zelfontwikkeling. Het onderwijs of bedrijf kan faciliteren maar jij moet zelf de waarde gaan ontdekken. Wanneer deze intrinsieke motivatie wordt aangewakkerd neemt de reflectiedwang af.

Hoe het begon

Waarom doen wat we doen

Waarschijnlijk herken je het. Als je nadenkt maak je allerlei sprongen/stappen in je denken. Je stelt jezelf een vraag en er komt een antwoord. Dat antwoord levert meestal weer allerlei vragen op en iedere vraag kan weer één of meerdere antwoorden hebben. Bovendien kunnen antwoorden of vragen onderling verbonden zijn of zelfs met elkaar samenhangen.

Overzicht in je eigen denken

Door te SpiegelWebben creëer je overzicht in je eigen denken, dat maakt dat je ook vele malen makkelijker concrete conclusies kunt trekken. Reflectie dient vooral ook praktisch toepasbaar te zijn toch?

Reflecteren kan namelijk enorm waardevol zijn, maar niet iedereen zit te wachten op het schrijven van verhalende, verplichte reflectie. 

Het spiegelweb schenkt mensen een nieuwe reflectietool en stimuleert (intrinsieke) motivatie, authenticiteit, opbrengst en plezier!

Tom de Vreugd

De methodiek is ontwikkeld door Tom de Vreugd, geïnspireerd op zijn persoonlijke manier van reflecteren. Hij maakt gebruik van brainstorming, van associëren, van het actief vragen stellen en het visueel vastleggen van de reflectie. Deze vorm hanteert hij al jaren en heeft hij voor zichzelf geperfectioneerd. De persoonlijke reflectievorm is uitgewerkt tot een methodiek; zodat andere de methode zelf eigen kunnen maken en kunnen toepassen.

Het SpiegelWeb is relevant in iedere omgeving waar men de reflectievaardigheid beoefent en waar reflectie belangrijk is. 

Zelfreflectie is spannend, maar nodig om te groeien! Ben jij er klaar voor?

Over ons

Reflectie is een krachtig middel in zelfontwikkeling.

Met het spiegelweb willen wij een bijdrage leveren aan het verspreiden van de inktvlek van waardevolle reflectie.

Het SpiegelWeb is in 2015 bedacht en opgezet. Nu, een enorm aantal -workshops, -dag trainingen en SpiegelWeb-opleidingen later, wordt het SpiegelWeb door twee SpiegelWeb-Coaches uitgevoerd. Beiden faciliteren de innovatieve reflectietool met een inspirerende intentie.Zij staan met kennis, kunde en passie in ieder klaslokaal en menig bedrijf, voor studenten van ieder niveau, docenten uit het MBO/HBO/WO, Young Professionals, managers, onderwijs-innovators, ambtenaren etc.

Waar zijn wij goed in?

(Zelf) reflectie leuk, leerzaam en creatief te maken!!

“In het begin dacht ik; gaat deze tool mij echt helpen om mezelf nog beter te leren kennen? Ik dacht namelijk dat ik mezelf wel al goed kende, maar na het volgen van de sessie kwam ik er achter dat er is toch nog heel veel te ontdekken was. Ik ben beter gaan inzien wat mij tegenhoudt in het maken van keuzes en hoe ik voor mezelf kan kiezen. Larissa en Nikki mijn complimenten!. Ik heb me echt veilig gevoeld, waardoor ik mij durfde te openen en te delen.

Deelnemer

SpiegelWeb coachingsessies

“In eerst instantie voelde deze workshop een beetje zweverig, maar als je eenmaal bezig bent is het wel fijn om van je af te schrijven. Het geeft inzicht waar je mee zit en wat je bezig houd. Het heeft mij zeker geholpen om vanuit een andere invalshoek te kijken”

Deelnemer

SpiegelWeb workshop

“Ik heb het SpiegelWeb als positief en vernieuwend ervaren. Tijdens deze sessies heb ik geleerd d.m.v. jullie coaching om meer naar mijzelf te luisteren. Een voordeel van het spiegelweb ten opzichte van andere tools is dat je leert door te vragen en dat het creatief is. Durf jij je kwetsbaar op te stellen en wil je dichter bij zichzelf komen? Dan zou ik het SpiegelWeb erg aanbevelen!”

Deelnemer

SpiegelWeb coachingsessies

Doe mee! Meldt je aan voor de gratis kennismaking met het SpiegelWeb

Krijg meer bewustwording, je creëert meer inzicht in de keuzes die je maakt en leidt uiteindelijk tot betere keuzes voor jezelf!