Waarom (werkt) het SpiegelWeb?

Het SpiegelWebben maakt reflecteren plezieriger. Het reikt een andere, creatievere manier aan die voor velen natuurlijker aanvoelt. Het Spiegelweb is een mindmap- structuur waarbij je het gesprekje met jezelf uitwerkt. Je maakt met behulp van structuur, kleur, woorden en tekeningen je gedachten een stuk inzichtelijker.

 

Waarschijnlijk herken je het. Als je nadenkt maak je allerlei sprongen/stappen in je denken. Je stelt jezelf een vraag en er komt een antwoord. Dat antwoord levert meestal weer allerlei vragen op en iedere vraag kan weer één of meerdere antwoorden hebben. Bovendien kunnen antwoorden of vragen onderling verbonden zijn of zelfs met elkaar samenhangen. Zie het nadenken als een 3D spinnenweb; elk draadje in het web heeft een verbinding met meerdere andere draadjes. Het nadenk-proces verloopt niet lineair, maar multi-dimensionaal en associatief. Niet van A naar B, maar van A naar X naar P naar Q naar C naar (eventueel) B.

 

Door te SpiegelWebben creer je overzicht in je eigen denken, dat maakt dat je ook vele malen makkelijker concrete conclusies kunt trekken. Reflectie dient vooral ook praktisch toepasbaar te zijn toch?

Reflecteren kan namelijk enorm waardevol zijn, maar niet iedereen zit te wachten op het schrijven van verhalende, verplichte reflectie.

Het SpiegelWeb schenkt mensen een nieuwe reflectietool en stimuleert (intrinsieke) motivatie, authenticiteit, opbrengst en plezier! Meer weten wat anderen zeggen over het SpiegelWeb?